Vrouwenvlees

Laatst zei een varkenshouder het helder op tv: “u eet alleen vrouwenvlees, van varken, koe, kip of schaap. Dat is malser, zachter. De mannetjes gaan snel de ‘slachtmolen’ in. Mijn varkens slachten we als ze 8 maanden oud zijn. Nee, volwassen worden ze niet.“ Dat komt stevig binnen, juist als een varkenshouder dat zegt bij ‘een goed stukje vlees’. Het zegt wat over onze landbouw. Zelfs de romantische schaapskudde bestaat geheel uit vrouwen en is een vleesmodel. We eten dus nauwelijks nog vlees van volwassen dieren. Het aandeel volwassen tegenover niet-volwassen kon ik niet vinden; ik schat 10 : 90. De jongste mannetjes en het oude vlees worden samen met alle ingewanden vermalen tot worst, pizzabekleding en hondenvoer. Ik puzzel wat de betere weg is en ik kwam de vraag tegen: doet het iets met ons als wij onrijp vlees eten? Zoals bij onrijpe vruchten? Daar ga ik op kauwen.
Naar KNAR project

Actie-kans

Bekijk je vleesaankoop van alle kanten en kauw op mijn vraag.

Fit tip

Eet minder onnodig of verborgen vlees zoals bij pizza, tosti, omelet?